Verkko-osuuskunta Kajo - Tietoa Kajosta

Tietoa Kajosta

Mikä on Verkko-osuuskunta Kajo?

Verkko-osuuskunta Kajo (Kajo) perustettiin vuonna 2004 paikkaamaan tietoliikenneyhteyksiä Pornaisten ja Mäntsälän eteläsan alueella. Sittemmin on toiminta laajentunut Pohjois-Sipooseen ja Porvoon puolella Hinthaaran taajaman pohjoispuolelle sekä Talmassa golf-kentän alueelle..

Kajo rakentaa toimialueelleen monipalveluverkkoa. Verkon palveluita ovat nopea internetyhteys ja siihen pohjautuvat palvelut.

Verkkoa rakennetaan yhteistyössä paikallisten vesihuoltohankkeiden kuten Etelä-Pornaisten vesiosuuskunnan, Vesiosuuskunta Mustijoen ja Vesiosuuskunta Suonen sekä alueen kuntien vesihuollon runkoverkkohankkeiden kanssa.

Osuuskunnan jäseninä ja toimintaa ohjaavina ovat Kajon jäseniksi liittyneet alueen asukkaat.

Miksi liittyä?

Perusnopeus Kajon verkossa on 500/500 Mbit/s, Kajon verkossa nopeudet ovat sisään- että ulospäin yhtä nopeita eli symmetrisiä. Valokuituyhteydet mahdollistavat esimerkiksi nettitelevision tai reaaliaikaisen kodin videovalvontapalveluiden käyttämisen. Osalla kajolaisista on vielä vanhempaa mallia oleva mediamuunnin, jonka maksiminopeus on 100/100 Mbit/s - näitä vaihdetaan uudempiin pyynnöstä, ilman lisäkustannusta.

Valokuituverkkoon liittyminen on sijoitus pitkälle tulevaisuuteen sillä nykyinen kupariverkon kapasiteetti on käytännössä katsoen saavutettu, eikä odotettavissa ole parannusta pitkille yhteysmatkoille.
Toiminnaltaan valokuituverkko on kaikkia langattomia sekä langallisia vastineita luotettavampi ja nopeampi.