Tietoturva Kajon liittymissä

Kotireitittimien tietoturvallisuus

Kehotamme tarkistamaan säännöllisin väliajoin langallisen tai langattoman kotireitittimen ohjelmistopäivitykset. Joissakin tapauksissa on havaittu valmistajan ohjelmistoissa olevien haavoittuvuuksien hyödyntämistä, ja sen myötä reititin on voinut olla osallisena bottiverkkoa.
Lisäksi langattoman tai tukiaseman oletussalasana tulee vaihtaa, ja langattoman verkon salasana PSK tulee olla vaikeasti arvattavissa.
Suosittelemme langattomalle verkolle vähintään WPA2-AES tason salausta. Pelkkä verkon nimen piilottaminen ei ole tietoturvaparannus.

Käyttöjärjestelmien tietoturvallisuus

Kajon valokuituliittymä on suora ja nopea yhteys internettiin, joten se vaatii liittyjältä aina vähintäänkin palomuurin sekä käyttöjärjestelmän säännölliset päivitykset.

Kotikäyttäjän Windows-käyttöjärjestelmät sisältävät itsessään palomuurin, joka on oletuksena päällä, kuten myös tietoturvan kannalta oleelliset automaattiset windows-päivitykset.

 

Tietoturvamuutokset Kajon verkossa 20.4.2012

Kajon verkossa on 20.4.2012 asti ollut mahdollista eri liittymien tietokoneiden asioida sisäverkossa suoraan verkon muiden liittymien tietokoneiden kanssa. Edellinen on ollut verkon resurssien kannalta tehokasta, mutta aiheuttanut myös tietoturvaongelmia jos tietokoneiden palomuuriasetukset eivät ole olleet kunnossa, koska Kajon verkon kaikkien asiakkaiden kaikki laitteet ovat samassa sisäverkossa saattaneet näkyä toisilleen avoimemmin kuin on käyttäjien tarkoitus ollut.

Verkon asetuksia muutettiin siten, että koneiden näkyvyys ja liikennöinti liittymästä toiseen sisäverkon kautta on estetty.  Muutos parantaa tietoturvaa ja ei vaikuta tavanomaiseen verkon käyttöön mitenkään.