Tietoturva Kajon liittymissä

Kajon valokuituliittymä on suora ja nopea yhteys internettiin, joten se vaatii liittyjältä aina vähintäänkin palomuurin sekä käyttöjärjestelmän säännölliset päivitykset.

Kotikäyttäjän Windows-käyttöjärjestelmät sisältävät itsessään palomuurin, joka on oletuksena päällä, kuten myös tietoturvan kannalta oleelliset automaattiset windows-päivitykset.

Kajo suosittelee näiden lisäksi ehdottomasti lataamaan ja asentamaan Microsoftin Security Essentials- ohjelmiston, joka suojaa tietokonetta viruksilta, vakoiluohjelmilta ja muilta haittaohjelmilta.
Security Essentials on todella helppokäyttöinen, kevyt ja huomaamaton, mutta tehokas tapa pitää haittaohjelmat loitolla.
Sen saa ladatuksi alla olevasta linkistä Suomen kielisenä Win XP/Vista/Win7-käyttöjärjestelmiin, sekä 32-, että 64-bittisenä versiona.

Käyttöjärjestelmäsi tiedot saat tarvittaessa esille Windowsin ohjauspaneelista, kohdasta JÄRJESTELMÄ.

Security Essentials on kotikäyttäjälle ilmainen ja sen saat ladattua Microsoftin sivuilta.

 

Tietoturvamuutokset Kajon verkossa 20.4.2012

Kajon verkossa on 20.4.2012 asti ollut mahdollista eri liittymien tietokoneiden asioida sisäverkossa suoraan verkon muiden liittymien tietokoneiden kanssa. Edellinen on ollut verkon resurssien kannalta tehokasta, mutta aiheuttanut myös tietoturvaongelmia jos tietokoneiden palomuuriasetukset eivät ole olleet kunnossa, koska Kajon verkon kaikkien asiakkaiden kaikki laitteet ovat samassa sisäverkossa saattaneet näkyä toisilleen avoimemmin kuin on käyttäjien tarkoitus ollut.

Verkon asetuksia muutettiin siten, että koneiden näkyvyys ja liikennöinti liittymästä toiseen sisäverkon kautta on estetty.  Muutos parantaa tietoturvaa ja ei vaikuta tavanomaiseen verkon käyttöön mitenkään.